OPG IVA MATAK

ZADARSKI TARTUF

Danas ulje s bijelim tartufima ovaj obiteljski pogon izvozi čak i u Japan – ali priča o zadarskom tartufu kakvog ga danas vidimo na tržištu započela je upravo u našoj kreativoj radionici.

Vrhunski proizvod zahtjevao je i vrhunsku etiketu. Nakon detaljnih konzultacija s klijentom, zasukali smo rukave i bacili se na posao. Odlučili smo se za elegantni stilizirani tartuf kao glavni motiv za vizualni identitet cijele kolekcije. Vizual tartufa smo pažljivo dizajnirali i iscrtali po uzoru na ovu podzemnu gomoljastu gljivu specifična okusa.

Osnovni dizajn smo provukli kroz razne proizvode koje obitelj Matak ima u svojoj bogatoj ponudi: bijele i crne tartufe, namaze od tartufa i tartufate, sol i med s tartufom te maslinova ulja s dodatkom tartufa. 

Etiketa za svaki proizvod osim glavnog motiva sadrži i sebi specifičan dodatan motiv koji ujedno priča i priču o samom proizvodu.

Tako je maslinovo ulje s bijelim tartufom obučeno zelenom etiketom sa štancom u obliku kapi maslinovog ulja, unutar koje se nalazi logotip Matak tartufa, a etiketa meda s tartufom sadrži posebno oblikovano saće.

Zadani cilj je ostvaren: razvijena je unikatna etiketa koja što karakterom, što bogatstvom i slojevitošću reprezentira tartuf kao vrhunac gastronomije, ujedno noseći poruku svakog pojedinog proizvoda sigurno u ruke potrošača.

Share: